9+1 indok, hogy miért éppen Prága

Tudod már, hol futod a következő maratonodat, félmaratonodat?

 

 

 

1. Mert Budapesten már futottál
Nyomós érv, tudom, de nem csak a távok növelésével, hanem a helyszínek változtatásával is lehet új színt vinni a versenyzésbe. Prága pedig elég sokszínű!

2. Mert közel 10.000 futó között állhatsz a rajthoz
Minél több a versenyző, annál több a szurkoló a pálya szélén, akik átsegítenek a nehéz pillanatokon. Fantasztikus élmény, amikor a félmaraton rajt előtti pillanatokban elcsendesül a nagy tömeg és zene helyett a hangszórókból szívdobogás hangját lehet hallani. Azt hiszem ott és akkor minden indulónak tényleg együtt dobban. Így a rajtpisztoly eldörrenéséig szinte vágni lehet a feszültséget.

3. Mert itt már futottak 2:05:39 idővel maratont, illetve 58:47 idővel félmaratont
A neves futók között is igen népszerűek a prágai versenyek, ezáltal plusz rangot adnak a Te maratonodnak, félmaratonodnak.

4. Mert évről-évre egyre magasabb színvonalon rendezik a prágai futóversenyeket
(IAAF - GOLD RACE minősítés)

Ezt a „címkét” a Nemzetközi Atlétikai Szövetség adja azoknak a versenyeknek, amelyek az ehhez aprólékosan előírt, komoly kritériumoknak megfelelnek az elit futók, dopping ellenőrzés, pénzdíjak, média, időmérés, út lezárások, frissítés kérdésekben.

5. Mert a Prága Maraton egyben zenei maraton is
A verseny Smetana: Moldva című zeneművével indul, majd a pályán további 20 zenekar adja a talp alá valót. Azért ez tényleg szép! Hallgasd végig, ahogy elindul a zene, mint a csörgedező patak a hegyekből és egyre nagyobb és nagyobb erőteljes folyóvá válik. Változó hangulat és visszatérő motívumok – pont, mint egy maraton. Milyen lenne erre elindulni?

6. Mert itt vannak a legjobb sörözők és a legfinomabb sörök
Természetesen a rajtcsomag átvételekor és a befutónál is adnak sört, de azért a legjobb az, amikor a verseny után fáradtan, élményekkel töltődve beülhetsz egy hamisítatlan prágai sörözőbe a csapattal. Nem ajánlunk sörözőt, a Vencel téren és környékén nehéz melléfogni.

7. Mert rengeteg a látnivaló, a felfedezésre váró utcácska, szórakozóhely, étterem
A rajt és a cél a méltán híres Óváros téren van, a maraton útvonala pedig – kitérőkkel ugyan, de - a Moldva (Vltava) folyót kíséri. Verseny után megmászni a várhoz vezető lépcsőket és bejárni a várnegyedet, igazi kihívás, de megéri!

8. Mert Magyarországról egyszerűen megközelíthető
Budapestről akár 5 óra autózással oda lehet érni, így a család is könnyen el tud kísérni, ezáltal pedig egy remek közös hétvégi program kerekedhet ki belőle.

9. Mert kedvező áron lehet nevezni
A Futazas.hu-n keresztül olcsóbban, ráadásul Forintban lehet regisztrálni a versenyre. Katt ide

+1. Eddig ez volt az egyetlen hely, ahol külön toi toi (rózsaszín) volt a lányoknak wink

Hasznos információkat a prágai versenyekről itt találsz:

Sportissimo Prague Half Marathon
2018. április 7.

Volkswagen Prague Marathon
2018. május 6.

 

Fel