5+1 indok, hogy miért éppen Trieszt

Tudod már, hol futod a következő maratonodat, félmaratonodat?

 

1. Mert jó a tengerparton futni
A Green Europe Marathon, Half Marathon & Custiera 30 eseményen a távok nagy része a napsütötte Adriai-tenger partján vezet, így a kéklő víz látványa, a hullámok és a sirályok már visszavonhatatlanul a nyarat idézik a májusi versenyen. (Azért ne a homokban tapicskolva futós romantikus jelenetet várjátok!)

2. Mert Olaszország egy ugrásra van
Budapestről busszal, autóval akár 5-6 óra alatt eljuthatsz a Szlovénia ölelésében fekvő Triesztbe.

3. Mert látnivalók garmadájával találkozhatsz
Határváros jellege és stratégiai elhelyezkedése miatt a Habsburg Birodalom, Napóleon, a spanyolok, vagy a középkori Velence is szemet vetett Triesztre. Az ebből fakadó hatások természetesen nyomot hagytak az épületekben és az emlékművekben is. Kihagyhatatlan látványosság többek között Sissi kedvenc nyári lakhelye a Miramare-kastély, vagy a San Giusto Katedrális, a Győzelem Világítótornya, illetve a római korból itt maradt augusztiánus kapu az Arco di Riccardo. Ezek mellett persze ne feledkezzünk meg a város egyik legfontosabb jelképéről, a Nagy Csatornáról a Canal Grande-ról, amelyet a hajók könnyebb kirakodása miatt építettek még a 18. században.

4. Mert változatos ételeket kóstólhatsz
Az „itt járt” nemzetek miatt a helyi konyha is igen változatos képet mutat. A gnocchi és a pizza mellett tehát a tradicionális szláv és osztrák ételekkel is találkozhatunk, sőt még rigojancira is könnyen bukkanhatunk a helyi cukrászdákban.

5. Mert versennyel is egybe lehet kötni egy hosszú hétvégét
Péntekkel, vagy hétfővel kiegészítve kellemes napokat lehet itt eltölteni május első hétvégéjén az Európa Maraton Félmaraton rendezvénnyel egybekötve. Gyere velünk, mi is ott leszünk!

 

 

 

 

+1
Igazi futó városnak is nevezhetjük Triesztet, hiszen az Európa Maraton és Félmaraton versenyen kívül is számos futó eseményt rendeznek itt az év során.
Miramar 7 km - családi futás
Costiera Run 30 km
Bavisela Young – gyerek futóverseny
Trieste Women Run - női futás
Color Run – az a színes, dobálós, nem igazán futós, de magunkat jól érzős ökörködés
Doggy Run – kutyás futás
Christmas Run – karácsonyi futás
StraTrieste by Night – éjszakai futás

Hasznos információkat az Európa Maratonról és Félmaratonról itt találsz:

Green Europe Marathon, Half Marathon
2017. május 7.

 

Fel