5+1 indok, hogy miért éppen Barcelona

Tudod már, hol futod a következő maratonodat, félmaratonodat?

 

 

 

1. Mert európai top versenyeken vehetsz részt

Barcelonában 2 nagyszabású futóeseményt rendeznek évről-évre. Februárban a félmaratoni táv kedvelőit (Mitja Marató de Barcelona), márciusban a maratonistákat (Marató de Barcelona) várja a Katalán főváros, rendre 12.000, illetve 18.000 fölötti részvétellel. A nők félmaratoni világcsúcsát itt 2 alkalommal is megdöntötte a kenyai Florence Kiplagat (legutóbb 2015. február 15-én, ideje 1:05:09). A pálya mellett álló szurkolók tömege a város több pontján is gondoskodik róla, hogy örökre emlékezetes órákat tölts a barcelonai aszfalton.

2. Mert egy kicsit előre hozhatod a tavaszt

Barcelona mediterrán éghajlatának köszönhetően február-március környékén már akár rövid ujjú pólóban is sétálhatsz a pálmafák övezte tengerparton és a városban. Persze a helyiek még kabátban járnak ilyenkor, de ők a 40 fokhoz vannak szokva.

3. Mert rengeteg látnivaló van a versenyek útvonalán

A félmaraton útvonalán is számos nevezetességgel találkozhatunk, mint például a Colombus emlékmű, a Placa Catalunya, az Arc de Triomf, vagy a tengerparton a Torres Mapfre. Maraton esetében a felhozatal természetesen még tovább bővül a zenélő szökőkúttal, a Camp Nou-val, Gaudi „Pedrera” lakóházával, a kihagyhatatlan la Sagrada Familia templommal és még sorolhatnánk. Csak aztán győzzön az ember a futásra koncentrálni.

4. Mert a gasztronómiai felhozatal is felejthetetlen élményben részesít

Mindenképpen előnyben vannak azok, akik a tengeri herkentyűket kedvelik, hiszen a különféle kagylóktól kezdve tucatnyi halfajtán át a paella-ig rengeteg tradicionális étellel találkozhatnak, amiben a tenger "gyümölcsei" játszák a főszerepet. Ugyanakkor azoknak sem kell lemondaniuk a gasztronómiai élvezetről, akik nincsenek barátságban a tintahallal és baráti körével, mert olyan finomságokat ehetnek, mint a hideg előételnek szánt tapas falatkák, a Jamón Serrano sonka, a hideg gazpacho leves, vagy mondjuk desszertnek a Crema Catalana. Ha ezek után sem találsz magadnak való ételt, akkor menj be a Les Rambles-en lévő mekibe, vagy KFC-be és pukkadj meg!

5. Mert egy kicsit a 92-es Olimpián érezheted magad

A versenyt megelőző napon tartott ingyenes reggeli futáson az 1992-es Olimpia maraton versenyének utolsó 4 kilométerét teljesítheted akár kísérőiddel is, melynek befutója az igazán impozáns Olimpiai Stadionban van. Ez a hangulatos esemény lehet remek felvezetése a másnapi nagy versenynek.

+1. Mert gyerekszemmel is élvezetes Barcelona

Másszátok meg a Tibidabot, fedezzétek fel a csúcson lévő vidámparkot, majd irány a tengerpart, vagy jöhet a Gaudi által megálmodott mesebeli Güell park bebarangolása, ami tuti rabul ejti a kis- és nagykorúakat egyaránt. Ha csemeténk rajong a fociért és Messiért, akkor pedig ki ne hagyjuk Camp Nou-t!

A versenyekről további hasznos információkat itt találsz:

Marató de Barcelona
Mitja Marató de Barcelona

Fel