4+1 indok, hogy miért éppen Garda-tó

Tudod már, hol futod a következő maratonodat, félmaratonodat? Érvek a Garda-tó mellett.

1. Mert rajongunk Olaszországért!
Igen, rajongunk Olaszországért, mert soha nem csalódtunk még benne. Az olasz életérzés – a la dolce vita – közel áll hozzánk. Milyen az olasz életérzés? Stílusos, elegáns, mégis könnyed és sportos. Na és az olasz futóversenyek? Az olaszok szeretnek és tudnak futni. A versenyeik jól szervezett - ám mégis laza, futó ünnepnek beillő események, általában mesés útvonalon, lelkes szurkolókkal, legyen az Rómában, Firenzében, Veronában, vagy akár a Garda-tónál.

Az ár/élmény arány értékelésben kiválóan teljesítenek!

2. Mert gyönyörű a környezet! Nem csak futni, hanem kerékpározni és túrázni is lehet és érdemes a Garda-tó körül.
Az Alpok lábánál fekvő észak-olaszországi Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. A fenséges környezet, a hegyek és a tó mindenkit sportolásra csábít. Nyáron igazi szörf és üdülő paradicsom, míg az év többi szakában a kerékpárosokat, túrázókat, via ferrátázókat, no és a futókat vonzza leginkább a környék.

Az aktív pihenéshez pedig hozzátartozik a sport utáni feltöltődés is. Hol máshol tehetnénk ezt kellemesebben, mint a tóparti festői kisvárosok valamelyikében?

Ha itt jársz, el ne mulaszd a Varone barlangvízesést (Cascata del Varone), vagy például Limone Sul Garda citromkertjét meglátogatni!


3. Mert a természet gyöngyszemei mellett egyéb látnivalókban is lehet részed a Garda-tó környékén, amelyeket nem érdemes kihagynod, ha a közelben tartózkodsz.
Úton-útfélen a Scaligeri család által a 13-14. században építtetett várakba botlik errefelé az ember, melyek közül az elsőszámú kedvenc a tóba félig benyúló Scaliger-kastély Sirmionéban, a tó déli partján. Tulipán mintás várakkal találkozhatsz többek között Arcóban, Lazisében, vagy akár Malcesinében is, ahol egy egyedülálló, forgó üvegfelvonóba is beszállhatsz, ami a Monte-Baldo-ra visz fel, csodás panorámát nyújtva.

Egy hangyányit elszakadva a tótól, egy veronai kirándulás adhat felejthetetlen élményeket ehhez az észak-olasz túrához az ókori arénájával, a Ponte Pietrával, a Dómmal, vagy éppen Júlia házával. Hosszabb időre érkezőknek akár Brescia, vagy Milánó is szerepelhet még az úti naplójukban.


4. Mert újabb kulináris élmények várnak ránk!
Fagyi és pizza nélkül nem fogjuk és nem is akarjuk megúszni ezt az utazást - ez biztos! Ha nem is gasztro-túrára megyünk, azért a helyi jellegzetességeket meg fogjuk kóstolni a számtalan kedves kis ristorante, vagy trattoria egyikében. A frissen sült vízi herkentyűk mellett a helyi sajtok, sonkák, szalámik, illetve a különleges balzsamecetek, saláták, olajok és vörös borok ígérnek igazi íz-élményt, luxus környezetben, megfizethető áron!  

+1 Mert együtt utazhatunk     
2018-ban is ott leszünk a La Ponale és a Garda Trentino Half Marathon futóversenyeken.

 

 

Fel