Cseh versenyek

Fusd körbe Csehországot, ismerd meg a régiói legérdekesebb városait, nevezetességeit!


Prága nemzetközi futóversenyei évek óta kedvelt célpontok a hazai futazók számára. Csehország azonban ennél jóval több lehetőséget tud nyújtani, hiszen több régióban is magas színvonalú utcai futóversenyeket rendeznek. Ezeknek a helyszíneknek a felkeresését minden esetben érdemes összekötni egy hosszú hétvégével, mely során megismerhetjük az adott város és tájegység látnivalóit, érdekességeit. A választásban próbálunk némileg segíteni az alábbiakban.

A 7. alkalommal kiírt Mattoni České Budějovice Félmaraton az egyik legizgalmasabb cseh verseny, ha a gyorsaságot és a szépséget is figyelembe vesszük. A 13. századi utcákról  a csodálatos zöld tájakra vezet az útvonal, miközben a naplementét is megcsodálhatod.

Dél-Csehország legnagyobb városának a középkori épületek sokaságával sikerült megőriznie ma is látható, kisvárosi hangulatát. Egy hosszú hétvégével egybekötött félmaraton alkalmával praktikus felkeresni a Budweiser sörgyárat a kimerült ásványi anyagok feltöltése céljából. Ha kedveled a kis "ékszerdoboz városkákat", akkor az út során lehetőség szerint szakíts időt a közelben fekvő Český Krumlov településre is, amely a történelmi negyedével és várával Csehország második leglátogatottabb turisztikai célpontja. A České Budějovice-től alig 10 kilométerre fekvő Hluboká Kastély is "kötelező", szóval a futás mellett lesz bőven program.

2018. június 2. Mattoni České Budějovice Half Marathon

Bővebb információk a versenyről és a szállás lehetőségekről >>

Egyéni versenynevezés ára: 12.490 Ft

 

Tudtad, hogy a gyógyfürdőiről híres, 55.000 lakosú Karlovy Vary a szülövárosa a Becherovkának és a Karlsbadi ostyának? És azt tudtad, hogy a legkisebb város a világon, ahol IAAF Arany címkés futóversenyt rendeznek?

A 6. alkalommal megrendezésre kerülő Mattoni Karlovy Vary Félmaraton festői útvonalát a Teplá folyó mentén jelölték ki, mely érinti a fontosabb forrásokat összekötő oszlopos fedett sétányt, a kolonádot és megannyi hangulatos épületet a völgyben. A fimvilágnak is az egyik jelentős helyszíne ez a város, hiszen mindamellett, hogy számos fimet forgattak itt, Nemzetközi Filmfesztiválnak is otthont ad Karlovy Vary.

2018. május 19. Mattoni Karlovy Vary Half Marathon

Bővebb információk a versenyről és a szállás lehetőségekről >>

Egyéni versenynevezés ára: 13.990 Ft

 

Voltál már Morvaországban? Látogass el a festői vidékre és csodáld meg az UNESCO világörökséget, a Szentháromság-oszlopot Te is, a Budapesttől alig 400 km-re fekvő Olmützben! A 9. alkalommal megrendezésre kerülő Mattoni Olomouc Half Marathon igen kedvelt esemény a világsztár futók körében is, hiszen az utóbbi 2 évben megfordult itt többek közt Mary Keitany, Wilson Kipsang és Denis Kimetto is. A világ minden tájáról érkező Futazókat a látnivalók és a gyors pálya mellett a profi szervezés is ide csalogatja, nem véletlenül kapott arany címkét ez a cseh verseny is a prágai futamokat követően elsőként.

2018. június 23. Mattoni Olomouc Half Marathon

Bővebb információk a versenyről és a szállás lehetőségekről >>

Egyéni versenynevezés ára: 13.990 Ft

 

Európa egyik legszebb városa, ahol a számtalan történelmi műemlék és látnivaló kínál nagyszerű felüdülést és ad lehetőséget a kikapcsolódásra. Az itt rendezett futóversenyek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen minden évben szép számmal érkeznek versenyzők a világ minden tájáról. A maratoni távon 6.000 főt, a félmaratoni távon pedig 10.000 főt is meghaladó létszámban értek célba versenyzők az utóbbi években. A 2 nagy verseny mellett a szeptemberi Grand Prix 5 és 10 km-es esti futamait se feledjük el, amihez már a kivilágított Prága adja a díszletet. A város kiváló hangulata és gasztronómiai sokszínűsége mellett a pályák gyors vonalvezetése miatt is népszerűek a futók körében. A verseny után pedig minden résztvevőnek ajánlott itt is a folyadék és szénhidrát pótlása a legközelebbi pivnicában.

2018. május 6. Volkswagen Prague Marathon

Bővebb információk a versenyről és a szállás lehetőségekről >>

Egyéni versenynevezés ára: 34.550 Ft

 

2018. szeptember 8. Birell Prague Grand Prix

Bővebb információk a versenyről és a szállás lehetőségekről >>

Egyéni versenynevezés ára: adidas Women's Race: 6.250 Ft
Egyéni versenynevezés ára: 10 km Race: 7.990 Ft

40 km-re a német határtól, az Elba folyó mentén található Ústí nad Labem (a város név is az Elba folyóra és annak torkolatára utal). Maga a város kevés látnivalóval szolgál, inkább kereskedelmi szempontból tölt be fontos szerepet, azonban a várost körülölelő hegyek és a város felé magasodó Strekov Vár megér egy kirándulást, ha egyébként is a környéken járunk.

Az útvonal a megszokottól némileg eltér, hiszen az Elba parti keringő közben a versenyzők áthaladnak a Spolchemie gyár üzemi területén is. Mindenesetre érdekes. A kis szintkülönbségek és a kedvező időjárás miatt a gyors pályát kedvelők részére kifejezetten ajánlott. Az IAAF arany cimkének köszönhetően 1 órás futók is évről-évre színesítik a mezőnyt.

2018. szeptember 15. Mattoni Ústi nad Labem Half Marathon

Bővebb információk a versenyről és a szállás lehetőségekről >>

Egyéni versenynevezés ára: 12.490 Ft

 

 

Fel