Futó gondolatok - ma így

28.10.2014
Kategória: Balca fut
Szerző: Balca

Nem vagyok futás függő. Nem hiszem, hogy a futás az élet egyetlen értelme, a kezdet és a vég, a kizárólagosan jó megoldás a problémák feldolgozására, a sportok királya (esetleg királynője).

 

 

 

Nem hiszem, hogy több vagyok attól, hogy gyorsabban vagy éppen könnyebben futok néhány embernél. Nem hiszem, hogy az, aki lassabban fut, vagy egyáltalán nem fut, sőt netalántán egyáltalán nem sportol az rosszabb, kevesebb lenne. Nem a futás az értékmérő.

Nem nézem le, aki utolsónak ér be a versenyen, vagy még csak most készül első futócipőjét megvásárolni és tanácstalanul áll a választék előtt, aki a négyszázas körön is belesétál, vagy aki hangosan fújtat a lépcsőn felfelé.

Sőt futóverseny függő sem vagyok, már csak azért sem, mert versenyen kívül sokkal többet futok. A verseny csak egy jó megmérettetés, egy egyéni cél, egy út vége, vagy egy állomás az úton, de a versenyen elért eredmény nem minden. Nem omlok össze, ha nem jól sikerül, de igen, néha elégedetté, esetleg boldoggá tesz egy jó szereplés, amit tudok a helyén kezelni.

A futás nem minden, csak egy része az életemnek! Egy olyan része, amit szeretek, ami hozzátartozik a mindennapjaimhoz, mint sok más szokásom. Sok ismerőst, és jó néhány barátot találtam a futásnak köszönhetően - velük, veletek a futás a közös nevező, de van akivel más köt össze.

A futással úgy vagyok, mint Forrest Gump:

"Miért csinálja ezt Uram?

Csak, mert kedvem szottyant futni."

<<< Wachau újratöltve   Ha ősz, akkor verseny verseny hátán >>>


Szólj hozzá!

0
szabályok és használati feltételek.

Hozzászólások

Fel