Easyway Sport energia pótlás

Te hogyan gondoskodsz a frissítésről felkészülések és versenyek során?

Maratoni felkészülésem során volt szerencsém egy Magyarországon viszonylag új, sportolóknak szánt táplálék kiegészítő termékcsaláddal megismerkedni.

Nem egyedül teszteltem, hanem több futótársam, sőt öttusázó ismerősöm is kipróbálta az Easyway Sport készítményeit október-november során. Mielőtt tapasztalatainkat összegezném, először pár szót engedjetek meg nekem arról, hogy én mit várok egy sportételtől, italtól, mikor ajánlom annak használatát. Szeretek enni, de amióta intenzíven sportolok, többnyire arra is odafigyelek, hogy mit eszem. Fontosnak tartom, hogy változatosan, minőségi alapanyagokból készült ételeket fogyasszak, lehetőleg minél több friss gyümölcsöt, zöldséget és sovány húsokat. A táplálék kiegészítők célja, mint ahogy a gyűjtőnév is mutatja az, hogy ezt a változatos táplálkozást egészítse ki és támogassa a sportolót a teljesítmény növelésében, illetve a regenerálódásban.

A versenyre való felkészüléshez az edzésen kívül hozzátartozik a megfelelő sportruházat, cipő kiválasztása és bejáratása és a verseny alatti frissítés megtervezése is. Így az energia géleket és izotóniás italokat sem elegendő csak a versenyen kipróbálni, legalábbis ha tudni szeretnénk előre, hogy mit várhatunk tőlük és hatásukra magunktól.

És akkor most jöjjenek az Easyway Sport termékekkel kapcsolatos tapasztalások.

Energia-Shot (gél), a tömény energia:

Használata edzés és verseny közben ajánlott. 20-25 percenként 1 tasakkal megoldható a nátrium, kálium utánpótlás és a szénhidrát feltöltés. Kezdjük az ízével, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a szánkba. Ugye minimum elvárásnak fogalmazhatjuk meg, hogy ne legyen gyomorforgató az íz. Az energia shotot három ízben, természetes aromákkal ízesítve készítik (natúr, narancs, zöldtea+citrom). Az íz alapján egyértelműen a narancsos volt a legjobb, de a fenti minimum elvárásnál a másik kettő is sokkal jobban teljesített.
Könnyen fogyasztható. Nem csak a csomagolásra gondolok, ami tényleg egyszerűen működik (ha csak egy szabad kezed van, akár foggal is felnyithatod a tasakot) hanem arra, hogy nem ragad össze tőle a szád, nincs utána az az érzés, hogy azonnal inni kell valamit. Hatását tekintve, mert mégis ez az, amiért fogyasztjuk:

  • Aki még semmilyen energia gélt nem próbált eddig, meglepően tapasztalta, mekkora plusz löketet kapott az elfogyasztásával (glükóz, fruktóz, koffein hatása).
  • Aki már más márkában próbált hasonló készítményt, nála ez az aha-élmény elmaradt, mert már volt egy elvárása, viszont ennek az elvárásnak az Easyway Energia-Shot is megfelelt, azaz a fogyasztásával a jobb teljesítmény nála is kimutatható volt.

Energia- és izotóniás, teljesítményfokozó ital:

Használata szintén edzés és verseny közben ajánlott. Vagy-vagy alapon használtuk, azaz futáshoz inkább energia shotot vittünk magunkkal, mert az könnyedén elfért akár a futónadrág zsebében is, bringázáshoz vagy úszáshoz pedig a kulacsot töltöttük meg izotóniás itallal. Ha előbb az ízzel kezdtem, akkor itt is legyen így: frissítő, kellemes narancsos ízű italt lehet a porból előállítani. Esti koktélnak nem ezt választanám, de ISO italnak hibátlan!
Kiszerelését tekintve létezik egyadagos megoldás is, de én a dobozos verziót próbáltam, vagyis nekem kellett adagolni a megfelelő mennyiséget a vízhez. A 750 ml-es bringás kulaccsal és a dobozban található adagoló kanállal ez könnyen kivitelezhető. Ráadásul tényleg gyorsan oldódik a cucc.
Ha a tudományra vagytok kíváncsiak, itt is a megfelelő glükóz, fruktóz arány plusz a maltodextrin az, ami az izmok maximális energiaellátásáról hosszan gondoskodik.

A tapasztalatom, hogy a fáradtság jelei sokkal később és sokkal kevésbé intenzíven mutatkoztak meg használatával. Bő 1 órás erős úszóedzés igencsak kimerítő, pláne hajnalban. Magam is meglepődtem, mennyivel könnyebben ment, ha ittam előtte és közben féltávnál is az italból. Ha már a bringa is szóba került, hegymenet előtt pár perccel néhány korty csodákat tesz.

SportÉtel:

Használata a versenysúly eléréséhez, megtartásához, a terhelésre való felkészüléshez és a regenerálódáshoz nyújt segítséget. Már ennyiből is látszik, hogy elég komplex készítmény! Szerintem csak azért kellett olyan nagy dobozba csomagolni, hogy valamennyi jótékony hatás, összetevő, felhasználási praktika ráférjen. Na jó ezt csak viccnek szántam, a doboz tartalma is igényelte a nagy méretet.

Egy fárasztó edzés után jól esik valami tartalmasat, jó ízűt, könnyen befogadhatót magunkhoz venni, amivel könnyedén pótolhatjuk a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és a regenerálódáshoz szükséges fehérjét, aminosavakat, főként az L-Glutamine-t, amiről köztudott, hogy a legnagyobb szerepet tölti be az izomrostok újjá építésében. A SportÉtel mindezt optimális arányban tartalmazza. A legintenzívebb két hétben az edzések előtt egy kis kakaóval összerázva ittam, majd az edzést követően többször is krémlevesbe keverve fogyasztottam. Nem egy rácponty tejföllel belátom, de rengeteg módon fel lehet dolgozni és utána pedig könnyen elfogyasztani.

Kezdő Futónk is tesztelte ezt a terméket. Íme, az ő beszámolója:

„A SportÉtel az, ami számomra teljesen ismeretlen volt eddig, mivel más márkában sem próbáltam soha hasonlót. Elvileg egy receptfüzet is tartozik hozzá, de azt én a nagy izgalmamban elkevertem, úgyhogy csak a dobozon található felhasználási útmutatót követtem, ez is teljesen kielégítő információval szolgált ahhoz, hogy hogyan használjam. Edzés előtt félórával ettem fél adagot, majd edzést követő félórában a másik felét, ezzel egy főétkezést váltottam ki. A fél adaghoz 1,5 adagoló kanálnyi port higítottam zsírszegény hideg tejjel. Kellemesen édes ízű, sűrű shake készíthető így. Alkalmanként fahéjjal, kakaóporral vagy gyümölccsel (mangóval) ízesítettem. Hatására beindult a fogyásom (!), ami szimplán a futástól eddig nem következett be, természetesen tudom, hogy a kettő csak együtt lehet hatékony. Kilóim számáról azonban nem nyilatkozom.”


Fel